90 års aktie – en social aktie med mening

90 års aktie – en social aktie med mening

Kan man tale om aktier i sociale sammenhænge vil mange nok spørge. Hvad er mit afkast? Hvad er gevinsten for mig? Den sociale aktie handler om det formål – the purpose – aktien skal tjene.

I 1929 startede Blindes Arbejde A/S netop som et aktieselskab, da det var muligheden den gang, for at få virksomheder, organisationer og private til at bakke op om en social virksomhed. Stiftelsen af aktieselskabet gav muligheden for at sælge B aktier. B aktien kunne give indflydelse, men ikke udbytte. Vi har stadig en af de ‘gamle’ aktier liggende som Tuborg Bryggerierne havde købt for 100 kr. Værdien i 1929 svarer til en værdi i dag på ca. 3600 kr. Om Tuborg Bryggerierne benyttede sig af sin indflydelse og stemmeret har vi ikke kunne finde frem til i arkiverne. Det var under alle omstændigheder en fantastisk gestus, som fortjener at blive nævnt igen.

I dag er Blindes Arbejde en erhvervsdrivende fond og derfor er en social aktie den mulighed vi har for at  borgere, organisationer og virksomheder kan støtte formålet.

Helt formelt er det således en indsamling, der er godkendt af civilstyrelsen.

Vi synes at koblingen til vores 90 års Jubilæum i år og vigtigheden af fortsat at skabe arbejdspladser til blinde og stærkt svagsynede giver mening.

Giver det også mening for DIG?

Vi håber selvfølgelig at mange vil støtte op om idéen med en social aktie, særligt når der tales så meget om FN’s 17 verdensmål og hvad man som enkelt person eller virksomhed kan gør.

En social aktie er en helt konkret og enkel form for handling, som kan medvirke til flere arbejdspladser. Vi sælger 90 års aktien til både 90 kr., 900 kr. og 9000 kr.

Om Tuborg Bryggerierne støtter igen ved vi ikke på nuværende tidspunkt, men det er helt sikkert, at de organisationer og virksomheder der vælger at støtte, vil vi på alle måder omtale på vores sociale medier. Når der kommer helt særlige historier, så også via pressemeddelelser. Vi er altid optaget af hvordan vi kan gøre os gode sammen, så når det sker, er det vigtigt at fortælle om det.

Så for at svare på hvad afkastet er, så er det et afkast i form den sociale indsats Fonden Blindes Arbejde gør for at få flere med synshandicap ind på arbejdsmarkedet. I 2019 har vi måtte skære ned på arbejdspladser, men ved sociale investeringer kan dette vendes, så vi igen i 2020 kan øge jobmulighederne.Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Følg hverdagen i en socialøkonomisk håndværkervirksomhed.
Vi udsender løbende nyhedsbreve om nye aktiviteter, gode tilbud og rabatter.