Designer Rosa Tolnov Clausen fortæller om H.O.W.

Rosa Tolnov Clausen

Designer Rosa Tolnov Clausen fortæller om H.O.W.

Hvem er jeg? Jeg er uddannet tekstildesigner fra Designskolen Kolding i 2013. Gennem det meste af min uddannelse og mit arbejdsliv, har jeg primært fokuseret på vævning. H.O.W. projektet startede som et virksomhedssamarbejde mellem Blindes Arbejde og mig selv i forbindelse med mit afgangsprojekt fra designskolen.

Hvad er mine design ideer? Jeg er generelt interesseret i håndvævede tekstiler, men ligeså meget i hvilken betydning væverummet kan have for mennesker i verden i dag. Jeg har observeret gennem mine projekter, samt tallige besøg i væveværksteder rundt omkring i verden, hvordan væverummet ud over produktionen af fysiske produkter, bl.a. også kan være et rum for fællesskab, kreativitet og fordybelse.

Hvad inspirerede mig i samarbejdet? I samarbejdet med væverne hos Blindes Arbejde var jeg specielt interesseret i sammen med væverne at undersøge, om vi kunne skabe en arbejdsmetode, der kunne involvere væverne i designprocessen, således at væverne ikke kun producerede tekstilerne, men også havde indflydelse på bl.a. mønstre, komposition og farve.

Hvad optager mig nu? Jeg er i gang med et Ph.d. projekt på Göteborgs Universitet i Sverige, hvor jeg gennem praksis baseret kunstnerisk forskning undersøger, hvilken betydning håndvævning og væverummet har og kan have for mennesker i de Nordiske lande i dag.Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Følg hverdagen i en socialøkonomisk håndværkervirksomhed.
Vi udsender løbende nyhedsbreve om nye aktiviteter, gode tilbud og rabatter.