H.O.W. designet vandt Danish Design Award

Glade vindere til Danish Design Award 2016

H.O.W. designet vandt Danish Design Award

Den 7.april 2016 kommer til at være en dag vi husker længe, fordi vi vandt en Danish Design Award i kategorien Feel Good.

Det er en helt fantastisk oplevelse at vævere har opnået denne anerkendelse sammen med tekstildesigner Rosa Tolnov Clausen, særligt fordi de alle har været med til at vise hvordan man, som dygtig håndværker kan bruge sin kunnen og sine sanser på nye måder. Da vi startede for 1½ år siden havde vi et håb om at kunne skabe en ny designform, der kunne mere end blot at skabe smukke produkter. Nu har vundet en Danish Design Award i kategorien Feel Good og det betyder, at vi ved, at andre også vurderer det værdifulde i anvendelse af design på en ny måde.

Juryen siger om designet:

HO.W. – Hands On Woven engagerer brugeren og giver os en god oplevelse. Hele ideen med at skabe et design på en måde, der krydser mellem sanserne, er fantastisk. Designet inviterer os med ind i en andens perspektiv – det opfordrer os til at “se med fingrene” og opleve verden gennem en andens perspektiv og en anden sans. Det er alletiders værktøj, som kan oversætte den blinde vævers oplevelse for os. Projektet H.O.W – Hands On Woven gør det desuden muligt for blinde vævere at skabe produkter, der er kommercielt bæredygtige på markedet. Det er stærkt og inkluderende projekt.

Dette kan måske netop være med til at genskabe og videreudvikle muligheder for blinde og svagsynede der gerne vil arbejde med håndværk og design. Da vi modtog prisen kunne jeg ikke lade være med at tænke på den særlige historie for væverne i Blindes Arbejde. Vi har nemlig et gammelt salgskatalog fra 1933 liggende, hvor der står følgende: Paa den internationale Kunstudstilling i Paris 1926 tilkendtes der de blinde Væversker Guldmedaille.Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Følg hverdagen i en socialøkonomisk håndværkervirksomhed.
Vi udsender løbende nyhedsbreve om nye aktiviteter, gode tilbud og rabatter.