Håndværk og Produktion

Stolefletter igang med fletning af Wegner Y-stol

Det gode håndværk holder vi i hævd ved at bruge traditionelle teknikker i produktionen, der baserer sig på taktile og kompenserende tilgange.

Vi har produktion af håndværksprodukter, hvor vi bruger traditionelle teknikker indenfor børstenbinding, vævning og kurve-/stoleflet. Disse teknikker er baseret på, hvordan man bruger hænderne langt mere end synet. Håndværket og produkterne kan kendes på en høj kvalitet i råvarer, udførelse og holdbarhed. Der arbejdes med omhu i processen, og man kan betegne vores optagethed af kvalitet som en "slow-craftmanship-movement" til sammenligning med "slow-food". 

Med udgangspunkt i håndværkskunnen arbejder vi løbende med nye designs, unikke produkter og kundetilpassede løsninger. Vi har et fast udvalg af produkter, og vi arbejder hele tiden på at tilpasse vores sortiment til interessen hos kunderne.

En historie fra hverdagen:

Lis  er børstenbinder,  hun møder tidligt og går sjældent  hjem før kl. 16. Lis sidder ved et lille arbejdsbord og holder en opstrammet ståltråd, der er fæstet på en skrueanordning midt på bordet. Der ligger hestehår i en bunke, en stabel med rå børsteskafter i bøgetræ, med nøjsomt forborede huller og et sparsomt udvalg af værktøj. Det er tydeligt,at Lis' hænder har stor rutine, for med en finurlig fingerbevægelse drejer hun hestehår omkring ståltråden, og med etfast lille ryk fæstnes hestehåret i et af hullerne i opvaskebørsten. Lis smiler og viser tydelig begejstring for,at opgaven er løst, samtidig gribes der ud efter endnu et lille bundt med hestehår, der skal trækkes i næste hul. Når alle huller i børsteskaftet er fyldte, mærker Lis efter, om hårlængden er, som den skal være; hun føler, mærker og kontrollerer, om kvaliteten er i orden, og med et stort smil udbryder hun  ”Nu er du en opvaskebørste!". Inden da, har børstens træ været gennem flere processer, hvor det stemples, slibes og vokses med bivoks eller olieres med linolie. Lis vil gerne gøre en forskel, med det hun kan. Hun har fundet sin niche, fundet sit kald og arbejder perfektionistisk, engageret og med stolthed som børstenbinder.

Indenfor tekstil og vævning arbejdes der med forskellige produktioner af tekstiler. Særligt siden 2014 har der været et samarbejde med tekstil designer Rosa Tolnov Clausen om at skabe en ny metode omkring med-design for nye tekstiler under produktlinien H.O.W. Vi væver også kludetæpper og andre større tekstiler på bestilling både til private hjem og firmaer, hvor vi er meget optaget af inddragelse af elementerne omkring med-design.

Stolefletterhåndværket har sit udspring i kurve- og møbelflet, hvor forskellige fletteteknikker, beviklinger og sammenføjninger betyder, at vi kan reparerer klassiske designstole fra 50'erne såsom Wegner, Børge Mogensen, Finn Juhl, Kåre Klint med flere. Indenfor kurveflet har vi dels egne modeller af kurve, legevogne og brødbakker, dels mindre reparationsopgaver af tekandehanke og andet i bambusmateriale.

For beskrivelse af de forskellige materialer vi arbejder med, klik venligst på nedenstående fil.