Nomineret til Social Entrepreneur of the Year 2018

At blive nomineret til denne helt nye pris indenfor forretningsudvikling i socialt entreprenørskab er fantastisk

Award deltagelse 2018

I sidste uge deltog bestyrelsesformand John Heilbrunn og direktør Kristin Espedal i Ernst&Youngs Award afholdese indenfor Danmarks bedste vækstskabere. Der var 13 nominerede sociale entreprenører og 3 finalister. Det blev Specialisterne ApS, der vandt kategorien og det er meget velfortjent, idet de virkelig har formået at sætte autisme som diagnose = særlige kompetencer. I alt har EY gennemgået over 1600 virksomheder i DK, som alle levede op til adgangskriterierne til en af de mange kategorier.

I Blindes Arbejde er vi stolte over at være med som nomineret og håber vi selvfølgelig kan gøre det bedre i en af de kommende år. Vi har i de senere år åbnet en ny afdeling i Slagelse og i år også en afdeling i Ikast-Brande. Vores afdeling i Slagelse rykker næste år til Ringsted. Vi har fra 2013 fået ansat 18 med synshandicap i fleksjob indenfor egen virksomhed (i 2018 har det været 5 nye dejlige kolleger), og har på den måde udvidet beskæftigelse betragteligt. Vi har også ansat 3 med synhandicap i ordinære stillinger.  

Vi har indledt flere gode partnerskaber med virksomheder, men vil gerne gøre endnu mere ved dette i det kommende år. Vi har også i 2018 samarbejdet med designere som Lars Vejen (som fik en anderkendelse som Designer of the year ved Award uddeling i september) og Søren Rose Studio. Vi har udvidet vores samarbejde med blinde i udlandet gennem design og med-design projekt i Mongoliet, hvor fra vi i slutningen af dette år vil få nye produkter til salg i vores butikker.

I 2017 - 2018 har vi udviklet et BA Akademi, hvor vi har fokus på at skabe kompetencegivende uddannelse indenfor butiksfaget. Udviklignsprojektet 'Fra ufaglært til faglært' blev støttet af bla. Trygfonden og Blindes Støttefond. I det kommende år arbejde vi videre med at forankre og implementere dette.

Vi har indledt et samarbejde med Den Sociale Kapitalfond og udvidet vores bestyrelse med nye dygtige folk. Mette Dyhr og Steen Lohse.

Den fremdrift vi opnår sker i kraft af kunder, der køber vores produkter og gode samarbejdspartnere, som gennem deres CSR og CSV vil udvikle bæredygtighed, solidt håndværk og social ansvarlighed.