Opvaskebørster – testet i hverdagen

Opvaskebørster – testet i hverdagen

I de sidste 90 år har vi fremstillet opvaskebørster i bøgetræ og med hestehår. I næsten lige så mange år har gode kunder fortalt os hvor glade de er for opvaskebørsternes funktionalitet og holdbarhed.

Vi har lyttet til vores kunder og har gennem årene udvidet opvaskebørsternes forskellige form og sat forskellige former for materiale i børsterne. Der er opvaskebørster med stort svaj, som mange giver udtryk for giver en god håndstilling, når man vasker. Der er andre der har efterspurgt opvaskebørster der er smalle, så de kan komme ned i karafler, høje glas og kander af forskellig slags.

Længe har vi anvendt bivoks som overfladebehandling af træet for at give det en beskyttende hinde mod vand og fugt. Derudover bliver træet også lidt blødere at holde på.

I de senere år er efterbehandling med linolie kommet endnu mere frem, da det giver træet en mæthed med olien og skåner mod udtørring, samt giver den smukkeste varme gyldne glød.

Vores vejledning til kunder er altid at rense opvaskebørsterne med kogende vand, kæmme dem med en gaffel og sørge for at de hænger til tørre mellem brug.

Vi fremstiller også stadig opvaskebørster i plast, da mange virksomheder foretrækker disse. Her er et område med udviklingsmuligheder omkring genanvendt plast, som vi vil arbejde videre med i de kommende år.

Vi hører ofte fra vores kunder at vores opvaskebørster holder både 2, 5 og enkelte gange op til 8 – 10 år. Der er dagligt kunder der roser vores børster for at være de bedste på markedet. Vi er glade og stolte over denne tilkendegivelse.

Efter 2015 hvor FN’s verdensmål er kommet, så bliver mange produkter defineret ud fra deres bæredygtighed ift. CO2 aftryk. I 2017 havde vi et udviklingsprojekt omkring designledelse, produktudvikling og bæredygtighed. DTU studerende hjalp med at undersøge vores produkters bæredygtighed gennem en livscyklus analyse. Det bøgetræ vi anvender, som kommer fra Europa har træproducenten et PEFC certificering , men ifølge regler om mærkning, så kan vi ikke sige at træet er FSC mærket, da vi ikke selv har denne mærkning. Vi er blevet anbefalet at arbejde med en CoC certificering (FSC Danmark). Da det er forbundet med ekstra omkostninger har vi udskudt dette.

Internt arbejder vi hele tiden med vores Code of conduct og de 3 bundlinjer – miljø, socialt og økonomisk.

Vi er meget optaget af at blive klogere på hvordan vi med ansvarlige indkøb af materialer kan medvirke til mindst mulig belastning af miljøet. Derudover er vores vigtigste mission jo at arbejde med ansvarlig og inkluderende produktion og skabe arbejdspladser til personer med synshandicap.



Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Følg hverdagen i en socialøkonomisk håndværkervirksomhed.
Vi udsender løbende nyhedsbreve om nye aktiviteter, gode tilbud og rabatter.